Reklama

Reklama

Sprawdzone sposoby

W upalne dni możesz przygotować zupę z brzoskwiń na zimno.

1. W upalne dni możesz przygotować zupę z brzoskwiń na zimno. Wystarczy że zmiksujesz świeże brzoskwinie z kostkami lodu i dodasz wodę mineralną, listki mięty lub drobne ulubione owoce. Zupy nie gotuj. Możesz ją podawać z drobnym makaronem.

Reklama

2. Do sałatek używaj twardszych owoców, natomiast do pieczenia lub zup użyj miękkich, mocno dojrzałych, które delikatnie rozpadną się podczas przyrządzania.

3. Brzoskwinie dość szybko się psują. Najlepszymi warunkami do ich przechowywania jest temperatura około 3°C (taka jest w lodówce). Mogą tam leżeć nawet około tygodnia.

4. Pieczone brzoskwinie możesz podawać z różnym farszem, dla urozmaicenia możesz nadziać je wędzonym kurczakiem i fetą lub smażoną piersią indyka i oscypkiem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje