Sprawdzone sposoby

Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

Ciasta na muffiny nie mieszaj zbyt długo
Ciasta na muffiny nie mieszaj zbyt długo123/RF PICSEL123RF/PICSEL

1. Ciasta na muffiny nie mieszaj zbyt długo, ponieważ przez to babeczki mogą się stać za twarde.

2. Do ślimaczków pasuje nie tylko słodki, lecz także wytrawny farsz, np. mus z czerwonej fasoli lub z ciecierzycy.

3. Do przygotowania placuszków możesz też - w miejsce zalecanej w przepisie kaszy manny - użyć mąki. W takim przypadku dodaj dwa banany i zupełnie zrezygnuj z cukru.

4. Placuszki będą świetnie smakowały również w wersji słonej - dlatego, zamiast banana i cukru, możesz dodać np. szynkę i ser lub szpinak i fetę.

5. Dzieci chętniej jedzą dania ciekawie podane, dlatego warto zrobić np. ośmiorniczki z parówki. Zwykła kanapka z serem czy z szynką, jeśli zrobimy na niej buźkę, np. z papryki, stanie się atrakcją.

Przepis na faszerowaną paprykęInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas