Reklama

Reklama

Sprawdzone sposoby

Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

1. By uniknąć mocnego zapachu czosnku w sałatce ziemniaczanej, użyj do przyrządzenia sosu świeżych lub suszonych ziół. Będzie on smakował równie dobrze z dodatkiem koperku lub natki pietruszki.

2. Zabierając sałatkę do pracy, zapakuj sos osobno i dodaj go chwilę przed jedzeniem.

3. Pestki do sałatek upraż na suchej patelni, dodając do nich różnego rodzaju przyprawy - w ten sposób nadasz im bardziej charakterystyczny smak.

4. Sałatki z gotowanymi dodatkami możesz podawać na ciepło lub na zimno. Pamiętaj jednak, aby nie wstawiać ciepłych dań do lodówki.

Reklama

5. Sałatki najlepiej przechowuj w szczelnie zamkniętych pojemnikach lub w misce dokładnie przykrytej folią, na najniższej półce w lodówce.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje