Reklama

Sprawdzone sposoby na pierogi idealne

Skorzystaj z rad gospodyń domowych

1. Pierogi po ugotowaniu rozkładaj na talerzach tak, by się nie dotykały lub każdą partię przelewaj odrobiną oleju, inaczej mogą się sklejać.

2. Gotowe pierogi możesz podgrzać w wodzie lub odsmażyć na rozgrzanym oleju lub maśle klarowanym.

3. Pierogi z owocami możesz podawać ze śmietaną z cukrem lub lodami. Te na słono zaserwuj z podsmażoną kiełbasą i cebulką. Pieczone będą dobrze smakować z dipem majonezowo-ziołowym.

4. Zamrażając surowe pierogi przygotuj tackę, posyp ją mąką, rozkładaj osobno pierogi, zamroź. Dopiero mocno zmrożone przekładaj do specjalnych woreczków.

Reklama

5. Pierogi gotuj (najlepiej w garnku o szerokiej średnicy) partiami, po kilka sztuk. Jeśli włożysz ich więcej, niepotrzebnie obniżysz temperaturę wody, co może skutkować ich pękaniem.


Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy