Reklama

Reklama

Sprawdzone sposoby na ryby

Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

1. Jeśli chcesz, by ryba miała wyrazisty smak, przed dodaniem jej do zapiekanki ugotuj ją na parze z dodatkiem przyprawy ziołowej.

Reklama

2. Zapiekankę z dodatkiem warzyw możesz przed wstawieniem do pieca podlać białym winem. Podczas pieczenia alkohol wyparuje, zostanie tylko smak wina, który wydobędzie smak ryby.

3. Jeśli chcesz użyć do zapiekanki ryby mrożonej, musisz ją najpierw dokładnie rozmrozić i osuszyć. Z ryby nawet lekko zamrożonej podczas pieczenia będzie wyciekała woda, która zepsuje smak zapiekanki.

4. Wśród przypraw z Dalekiego Wschodu jest sos rybny, wyrazista przyprawa do ryb. Warto skropić nią rybę przed smażeniem lub gotowaniem na parze.

5. Zapiekanka rybna doskonale nadaje się do odgrzania na drugi dzień.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje