Śródziemnomorska zupa z krewetkami
Idealna dla tych, którzy tęsknią za wakacjami.
Sposób przygotowania
W garnku na średnim ogniu rozgrzać czerwoną pastę curry. Następnie dodać mleko kokosowe, wymieszać, zagotować.
Dodać ziarna kukurydzy i gotować przez około 4 minuty. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki i dorzuć do garnka.
Papryczkę chili i łodygę selera naciowego drobno pokroić i dodać do pozostałych składników.
Krewetki obrać z pancerzy, usunąć ogonki i oczyścić z jelit, pokroić na kawałki. Dodaj następnie do zupy i gotować przez około 5 minut.
Wlać bulion, zupę zagotować i zestawić z ognia.
Część krewetek można usmażyć na maśle, z dodatkiem soli i pierzu do dekoracji zupy.
Zupę rozlać do misek i serwować z podsmażonymi krewetkami, posypać posiekaną kolendrą.