Śródziemnomorska zupa z krewetkami

Idealna dla tych, którzy tęsknią za wakacjami.

Zupa z krewetkami
Zupa z krewetkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

W garnku na średnim ogniu rozgrzać czerwoną pastę curry. Następnie dodać mleko kokosowe, wymieszać, zagotować.

Dodać ziarna kukurydzy i gotować przez około 4 minuty. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki i dorzuć do garnka.

Papryczkę chili i łodygę selera naciowego drobno pokroić i dodać do pozostałych składników.

Krewetki obrać z pancerzy, usunąć ogonki i oczyścić z jelit, pokroić na kawałki. Dodaj następnie do zupy i gotować przez około 5 minut.

Wlać bulion, zupę zagotować i zestawić z ognia.

Część krewetek można usmażyć na maśle, z dodatkiem soli i pierzu do dekoracji zupy.

Zupę rozlać do misek i serwować z podsmażonymi krewetkami, posypać posiekaną kolendrą.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas