Reklama

Reklama

Strucla z konfiturą

Pyszna i aromatyczna!

Sposób przygotowania

Składniki dla: 10 porcji

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki
  • opakowanie suchych drożdży
  • 1/3 szklanki cukru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • łyżeczka cynamonu
  • 1/4 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 kostki masła

Składniki - nadzienie

  • 1 kg pigwy
  • łyżeczka cynamonu
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • sok z połowy cytryny
  • cukier puder

1. Mąkę wymieszaj z drożdżami, cukrem, cukrem waniliowym, solą i cynamonem. Do suchych składników dodaj mleko, jajka i rozpuszczone masło. Zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia. 

2. Pigwy obierz, pokrój w kostkę, wlej kilka łyżek wody i duś do miękkości. Posyp cynamonem, cukrem, wlej sok z cytryny i przemieszaj. Ciasto rozwałkuj, rozłóż konfiturę i zwiń. Piecz 40 minut w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje