Strudel drożdżowy z kapustą kiszoną i serem

Strudel z kapustą
Strudel z kapustąmateriały prasowe

Składniki

  • 3 łyżki mleka
  • 50 g drożdży
  • 500 g mąki pszennej
  • 150 g masła
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • ½ szklanki kwaśnej śmietany 18%
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka cukru

Sposób przygotowania

Składniki

- farsz

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 300 g boczku wędzonego
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 200 g sera żółtego np. Aldamer MSM Mońki
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka kminku
  • sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?