Supermusli

Przepis Sary La Fountain - spora porcja.

Supermusli
Supermuslimateriały prasowe

Składniki

na musli

  • 600 ml płatków owsianych
  • 50 ml pestek dyni
  • 50 ml nasion słonecznika
  • 100 ml suszonych moreli
  • 50 ml migdałów
  • 50 ml orzechów laskowych
  • 50 ml żurawiny
  • 50 ml jagód goji

Składniki

Przygotowanie:

Zmieszaj płatki owsiane i nasiona. Dodaj pokrojone morele, migdały i orzechy laskowe.

Połącz oba syropy oraz cukier i wymieszaj trzepaczką. Dodaj olej kokosowy, wanilię i cynamon. Na koniec dodaj skórkę startą z pomarańczy.

Polej musli przygotowanym syropem, przełóż do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w 150 stopniach, wstrząsając od czasu do czasu.

Gdy ostygnie dodaj borówki, maliny, jagody goji, starte jabłko i mleko kokosowe. Wkrój banany i truskawki. Dodaj pozostałe składniki.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsemInteria Kulinaria
INTERIA/materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?