Supermusli
Przepis Sary La Fountain - spora porcja.
Przygotowanie:
Zmieszaj płatki owsiane i nasiona. Dodaj pokrojone morele, migdały i orzechy laskowe.
Połącz oba syropy oraz cukier i wymieszaj trzepaczką. Dodaj olej kokosowy, wanilię i cynamon. Na koniec dodaj skórkę startą z pomarańczy.
Polej musli przygotowanym syropem, przełóż do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w 150 stopniach, wstrząsając od czasu do czasu.
Gdy ostygnie dodaj borówki, maliny, jagody goji, starte jabłko i mleko kokosowe. Wkrój banany i truskawki. Dodaj pozostałe składniki.
Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.