Reklama

Reklama

Surówka z kapusty pekińskiej

Samo zielone! Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej i pora jest bardzo łatwa do zrobienia. Można nią uzupełnić dowolne wytrawne drugie danie - będzie pysznie.

Składniki

  • 1/2 małej główki kapusty
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • kawałek białej części pora
  • większa garść natki pietruszki
  • 2 ogórki konserwowe
  • liść sałaty do dekoracji
  • 4 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Kapusty oczyszczamy, usuwamy wierzchnie liście, pozostałe szatkujemy. Kawałek pora kroimy w półplasteki, podobnie jak ogórki. Myjemy i siekamy natkę. Warzywa przekładamy do miski, uzupełniamy majonezem doprawiamy, wyciskamy do całości łyżkę soku z cytryny, mieszamy. Dekorujemy sałatą.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje