Sushi z mozzarellą
Podoba ci się artystyczny wygląd sushi, ale nie przepadasz za algami i surową rybą? To danie jest dla ciebie!
Składniki:
- Por
- Sól
- Mozzarella
- 3 łyżki majonezu
- 1-2 łyżeczki wasabi
- 100 g cienko pokrojonej wędzonej piersi z indyka
- Pieprz
- Marchewka
- Szczypiorek
- Pół awokado
- Pieprz różowy
Przygotowanie:
Pora pokroić na 20 cm odcinki, przekroić wzdłuż, i obgotować 8 minut w osolonym wrzątku, ułożyć na folii. Mozzarellę pokroić w cienkie plasterki. Majonez zmieszać z wasabi i posmarować liście pora. Na końcu liścia układać mozzerelle i pierś z indyka, doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojoną w słupki marchewkę i szczypiorek. Zrolować za pomocą folii i, zawinięte w folię, wstawić na pół godziny do lodówki. Pokroić. Dekorować kulkami wyciętymi z awokado i różowym pieprzem