Reklama

Reklama

Świąteczna bomba witaminowa

Czy wielkanocne smaczne potrawy muszą być tuczące? Niekoniecznie – wystarczy, że wprowadzisz do wielkanocnego menu trochę zielonych warzyw, które pomogą zadbać o figurę i zachwycą gości smakiem!

Składniki

  • 1 woreczek mieszanki sałat z burakiem np. Bolero mix (burak czerwony, cykoria endywia, sałata fryzyjska) 180 g
  • 1 woreczek szpinaku młodego np. marki Eisberg 80 g
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 200 g sera feta
  • 170 g świeżego ananasa
  • 30 g suszonych pomidorów
  • 50 g pestek słonecznika
  • 50 g orzechów włoskich

Składniki - dressing

  • 6 łyżeczek oliwy z oliwek
  • 6 łyżeczek octu balsamicznego
  • 1 ząbek czosnku
  • garść świeżej kolendry
  • szczypta świeżego majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Gotową mieszankę sałat ułożyć w miseczce. Dodać pokrojony w kostkę ser i ananasa, orzechy, uprażone na suchej patelni pestki słonecznika oraz pocięte na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Całość połączyć ze szpinakiem i pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami, następnie polać przygotowanym dressingiem.

Reklama

Smacznego!


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje