Świąteczne tartaletki razowe z ricottą i łososiem

Rewelacyjna przekąska

Składniki

  • 125 g mąki pszennej
  • 100 g mąki pszennej razowej
  • 1 żółtko
  • 150 g masła w temp. pokojowej oraz masło do wysmarowania foremek
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

1. Mąki przesiej, dodaj masło, sól oraz żółtko. Wyrób ręcznie lub przy pomocy miksera. Z powstałego ciasta uformuj kulę, zawiń folią i przełóż do lodówki na 30 minut.

Reklama

2. Foremki do tartaletek wysmaruj masłem. Ciasto rozwałkuj. Wylep nim foremki.

3. Foremki z ciastem wyłóż papierem do pieczenia, wsyp na nie ryż lub kulki ceramiczne. Podpiecz tak przygotowane ciasto przez 10 minut w temp. 190°C.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje