Świderki z sosem (po 2. roku)

Nie masz pomysłu na obiad? Świderki z sosem posmakują nie tylko twojemu dziecku, ale także całej rodzinie. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.

Taki makaron zrobisz szybko i bez wysiłku.
Taki makaron zrobisz szybko i bez wysiłku. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 30 g makaronu świderki
  • 3-4 łyżki przecieru ze świeżych pomidorów
  • 50 g chudej wieprzowiny
  • 1 pieczarka
  • 1/4 żółtej papryki
  • 1/2 cebuli
  • oliwa
  • koperek

Przygotowanie:

1. Mięso umyj i zmiel. Podsmaż na łyżce oliwy i przełóż do rondelka z ok. 200 ml gorącej wody. Gotuj na małym ogniu.

2. Paprykę, cebulę oraz pieczarkę umyj i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na patelnię kolejno: paprykę, pieczarkę, a na końcu - cebulę i podsmaż warzywa na jasnozłoty kolor. Potem dodaj je do rondelka z gotującym się mięsem.

3. Ugotuj makaron, przecedź, wrzuć do sosu, dodaj przecier pomidorowy i zagotuj.

4. Przed podaniem posyp świderki siekanym koperkiem.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas