Sycąca sałatka z zieleniną

Dobra dla osób, które dbają o linię

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 6-8 porcji

Składniki

  • 2 makrele wędzone (ok. 400 g)
  • 200 g białego sera
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • koperek (pęczek) oraz natka (pęczek)

Sposób przygotowania

1. Makrelę obierz ze skóry, dokładnie usuń ości. Rybę rozdrobnij.

2.Obierz i drobno pokrój cebulę,dołóż ją do ryby.

Reklama

3. Biały ser pokrusz, dodaj do makreli i wymieszaj widelcem.

4. Następnie dodaj posiekany koperek oraz natkę, dopraw do smaku solą i pieprzem.Jeśli chcesz, sałatkę przed podaniem możesz trochę schłodzić w lodówce (w zamkniętym naczyniu, ma intensywny zapach).Podawaj z pieczywem,np. grahamkami.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje