Sycące curry rybne

Rybne curry
Rybne curry123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1⁄2 cebul
  • 4 łyżeczki żółtej pasty curry
  • 1⁄2 zielonej papryki
  • 15 strączków zielonej fasolki szparagowej
  • 350 ml bulionu warzywnego o obniżonej zawartości soli
  • 1⁄2 szklanki (125 ml) odtłuszczonego mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • sok z limonki do smaku
  • 250 g fileta z białej ryby
  • 1 duża garść liści młodego szpinaku
  • sól morska i mielony czarny pieprz do smaku
  • 1 cebula dymka

Sposób przygotowania

Curry z dorszemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?