Sycące dania mięsne

Gulasz wołowy
Gulasz wołowy123RF/PICSEL

Azjatycki poprykarz

Składniki

  • 60 dag wołowiny (pierwszej krzyżowej lub łopatki)
  • 25 dag pieczarek
  • 2 czerwone papryki
  • mała garść suszonych grzybków mun (ew. podgrzybków)
  • 2 ząbki czosnku
  • po 1 łyżeczce przyprawy chińskiej, mielonej słodkiej papryki i suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • szczypta suszonego chili
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • olej orzechowy lub rzepakowy
  • bulion warzywny
4 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na faszerowaną paprykęInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zapiekane mięso
Zapiekane mięso123RF/PICSEL

Zapiekane roladki

Składniki

  • 4 plastry z piersi indyka
  • 25 dag pieczarek
  • 2 białe cebule
  • 1 ogórek kwaszony
  • 2 szkl. gęstej śmietany 18%
  • 15 dag twardego żółtego sera
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • po 1/2 łyżeczki otartego majeranku i mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • mielony pieprz
  • 1/2 szkl. bulionu
  • olej
4 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na roladki z grillowanego bakłażanaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?