Sycące leczo z pomidorami

W sam raz na lato

Leczo
Leczo123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Papryki i cebule pokrój w paski i podsmaż na dużej patelni. Wlej trochę wody i duś na małym ogniu ok. 20 minut. Cukinię pokrój w dużą kostkę i podsmaż, a następnie dodaj do papryk. Wrzuć liść laurowy, jałowiec, ziele, kminek, papryki w proszku i duś kolejne 20 minut. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Podduś je na osobnej patelni i dodaj do warzyw. Duś aż wszystkie będą miękkie. Pod koniec dodaj suszone pomidory, pokrojone w paski i ogórki małosolne pokrojone w plasterki. Dopraw solą i pieprzem.

Jak zrobić leczo z cukiniiInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas