Sycące zapiekanki

Zapiekanka z kiełbasą
Zapiekanka z kiełbasą123RF/PICSEL

Makaronowa z jajkami sadzonymi

Składniki

  • 25 dag kiełbasy podsuszanej
  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 4 jajka
  • 2 czerwone papryki
  • 20 dag grubego makaronu (np. świderki, łazanki)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • suszony tymianek
  • oregano
  • natka
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do formy
Makaron zapiekany z seremInteria KulinariaInteria Kulinaria
Kiełbasa z soczewicą
Kiełbasa z soczewicą123RF/PICSEL

Z soczewicą i serem feta

Składniki

  • 8 kiełbasek śląskich
  • 2 szkl. zielonej soczewicy
  • 30 dag szpinaku
  • 20 dag sera feta
  • 2 i 1/2 szkl. bulionu
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
Zapiekanka marokańskaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zapiekanka ziemniaczana
Zapiekanka ziemniaczana123RF/PICSEL

Kartoflana z mozzarellą

Składniki

  • 7–8 średnich ziemniaków
  • 4 duże parówki
  • 2 pomidory
  • 1 brokuł
  • 2 duże kulki mozzarelli

- dodatki

  • sól, pieprz
  • suszona bazylia
  • tłuszcz do formy
Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?