Sycące zupy na jesień

Sprawdzone sposoby gospodyń domowych.

Zupa z soczewicy rozgrzeje w chłodny, jesienny wieczór
Zupa z soczewicy rozgrzeje w chłodny, jesienny wieczór123RF/PICSEL

1. Jeśli zapomniałaś namoczyć fasolę dzień wcześniej, użyj do zupy białej fasoli z puszki. Wylej ją na sitko i przelej zimną wodą. Pod koniec gotowania zupy dodaj ją do garnka i gotuj jeszcze 10 minut.

2. Jeśli lubisz zupy z soczewicy, możesz je przygotować szybko. Użyj czerwonej soczewicy, której nie musisz wcześniej namaczać. Wystarczy, że ją opłuczesz, wrzucisz do gotującej się włoszczyzny i będziesz gotowała około 20 minut.

3. Najbardziej sycące są zupy z mięsem. Najlepsze mięso to: kurczak, indyk i wołowina. Mięso możesz ugotować dzień wcześniej w wywarze z warzyw. Możesz też mieć przygotowane ugotowane i zamrożone porcje mięsa i wrzucić je prosto do zupy, gotując potem jeszcze kilka chwil.

4. Jeśli zupa jest zbyt rzadka, możesz dodać do niej ugotowaną kaszę perłową, zacierki lub część miękkich warzyw przetrzeć przez sito.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas