Szarlotka sypana z manną

Smaczna i delikatna.

Szarlotka
Szarlotka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Blachę (32 x 39 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Wymieszaj mąkę z kaszą, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem. Dodaj masło pokrojone na kawałeczki. Składniki rozcieraj pacami, aż powstaną grudki. 

2. Jabłka obierz, oczyść, grubo zetrzyj. Starte jabłka wymieszaj z sokiem cytrynowym oraz cynamonem. Na spód blachy wsyp warstwami: kruszonkę i starte jabłka. 

3. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz przez 1 godzinę, aż wierzch będzie rumiany i chrupiący.

Zmysłowe smaki: Klasyczna szarlotkaInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas