Szarlotka z twarogiem

Szarlotka
Szarlotka123RF/PICSEL

Składniki

  • 5 łyżek masła
  • 3 jajka
  • 4 żółtka
  • 1/2 op. (5 dag) kruchych ciastek korzennych
  • 50 dag mielonego twarogu
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • rdzeń zeskrobany z 2 lasek wanilii
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 6 łyżek cukru
  • 3 duże słodkie jabłka deserowe
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • tłuszcz i trochę cukru do formy
  • 1 czubata łyżka cukru pudru wymieszana z mielonym cynamonem i goździkami do oprószenia zapiekanki
4 osób

Sposób przygotowania

Szarlotka w szklance - błyskawiczny przepis na deserInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?