Szaszłyki na słodko

Idealne na pikniki.

Składniki:

- 0,5 kg. mieszanych owocow: truskawki, winogrona, mango itp.,
- 4 łyżki miodu,
- sok z 1 cytryny,
- słodkie sosy: czekoladowy, waniliowy, truskawkowy

Przygotowanie:

Owoce oczyścić, jeśli trzeba to oszypułkować i wyjąć pestki. Jeśli są za duże, pokroić. Nadziewać owoce na szpadki, zalać miodem wymieszanym z sokiem cytrynowym. Szaszłyki opiekać na grillu lub usmażyć na patelni. Podawać z sosem czekoladowym. Deser doskonale nadaje się na pikniki - szaszłyków w takim wypadku nie smażymy, tylko podajemy w marynacie.
Czas przygotowania: 30 min.

Dowiedz się więcej na temat: desery

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje