Reklama

Reklama

Szaszłyki z krewetek królewskich

Zasmakuj w owocach morza.

Składniki na 4 porcje:

- 16 surowych krewetek (w skorupkach),
- sok z cytryny,
- puszka karczochów (430 ml),
- biały pieprz,
- 100 g bekonu w plasterkach

Przygotowanie:

Krewetki obrać ze skorupek, opłukać, skropić sokiem z cytryny. Karczochy odsączyć, przyprawić pieprzem, zawinąć w plasterki bekonu. Nadziewać na szpadki na przemian z krewetkami. Grillować ok. 6 minut obracając. Podawać z pieczywem posmarowanym masłem ziołowym.
Czas przygotowania 25 minut
Jedna porcja zawiera 1050 kJ/251 kcal

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje