Reklama

Reklama

Szczypiorek ważna rzecz

Po 10. miesiącu życia możesz podać swojemu dziecku szczypiorek. Ważne, żeby był drobno posiekany.

Niepozorna roślina ma w swoim składzie sporo witamin z grupy B, kwas foliowy, witaminę C i ważne dla naszego organizmu pierwiastki: chlor, potas, wapń i magnez.

Reklama

Spożywany regularnie ułatwia trawienie. Można zastąpić nim sól, która niekorzystnie wpływa na nerki, szczególnie u małych dzieci.  

W jesieni i zimie można samemu wyhodować szczypiorek.

Wystarczy, że cebulę wsadzisz do doniczki, będziesz podlewać ją regularnie i trzymać na nasłonecznionym parapecie.

Warto oswajać maluszka z nowymi smakami - w przyszłości będzie chętniej sięgał po zdrowe produkty.      

Dowiedz się więcej na temat: szczypiorek

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje