Sznycle bez panierki

Sznycle wieprzowe
Sznycle wieprzowe123RF/PICSEL

Duszone w papryce

Składniki

  • 4 plasterki schabu
  • 3 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 listek laurowy suszony
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • natka do dekoracji

Sposób przygotowania

Sznycle w migdałowej panierceInteria KulinariaInteria Kulinaria
Sznycle drobiowe
Sznycle drobiowe123RF/PICSEL

Zapiekane z curry

Składniki

  • 4 grubsze plasterki fileta z indyka
  • 8 małych ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki przyprawy
  • curry
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • szczypta szafranu (ew. 1/2 łyżeczki kurkumy)
  • 1 łyżeczka masła
  • 3–4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Sznycle w migdałowej panierceInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?