Sznycle faszerowane

Sycące danie

Sznycle w boczku
Sznycle w boczku123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Cebule obierz, pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej połowę oleju. Zeszklij na nim cebulę, stale mieszając. Przypraw ją do smaku solą, pieprzem oraz suszonym tymiankiem. Zdejmij z patelni. Mięso opłucz, osusz. Każdy kotlet rozbij. Posyp solą i pieprzem. Nałóż po 2 łyżki cebulowego farszu. Złóż jak kopertę. Każdy pakiecik owiń 2 plasterkami boczku. Zepnij wykałaczkami. Obsmaż na pozostałym oleju. Obłóż resztą cebuli. Podlej bulionem. Duś 30 minut. W tym czasie czosnek obierz. Tymianek opłucz, osusz, oderwij listki. Wrzuć je do malaksera. Dodaj obrane ząbki czosnku, słonecznik i oliwę. Zmiksuj na gę- sty sos. Przypraw go do smaku solą i pieprzem. Gotowe pakieciki podawaj polane tymiankowym pesto.

Sznycle w migdałowej panierceInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas