Sznycle nadziewane szynką i twarogiem

Pyszne farsze z kawałków sera, wędlin i pozostałych ziół wspaniale odmienią ulubione kotlety

Sznycle z serem i szynką
Sznycle z serem i szynką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Sznycle opłucz, osusz, w każdym wytnij głęboką kieszeń. Mięso oprósz solą i pieprzem. Natkę opłucz, osusz, listki oderwij i posiekaj. Wymieszaj z twarogiem. Przypraw do smaku. 

2. W nacięcia w sznyclach wetknij plasterki szynki. Włóż po porcji serka. Brzegi kotletów zepnij wykałaczkami. Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę oczyść, grubo poszatkuj. Paprykę rozetnij, usuń pestki, strąk opłucz, potnij w paski. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć warzywa. Posyp solą i pieprzem. Duś do miękkości. W tym czasie na patelni rozgrzej pozostały olej. Smaż na nim kieszonki po 5 minut z każdej strony. Zdejmij. Kotlety trzymaj w cieple, by nie wystygły. 

3. Tłuszcz ze smażenia wymieszaj z mlekiem. Zagotuj. Zagęść zasmażką. Sos przypraw. Kieszonki polej sosem. Podawaj je z jarzynką i np. z ziemniakami.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas