Sznycle w skorupce
Chrupiące i pyszne mięso

Składniki
- 4 sznycle z fileta z indyka
- 8 średnich pieczarek
- 1 cebula
- 2 pszenne tosty
- 4 łyżki oleju
- 1 żółtko
- sól
- pieprz
- ziołowa przyprawa do drobiu
Sposób przygotowania
1. Mięso opłucz, osusz. Sznycle smaż na 1 łyżce oleju przez 10 minut, często obracając. Pod koniec smażenia posyp solą, pieprzem i ziołową przyprawą. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Pieczarki oczyść. Cebulę obierz, pokrój w plasterki. Grzyby potnij na kawałeczki. 2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Podsmaż na nim cebulę z pieczarkami. Przypraw. 3. Pszenne tosty grubo pokrusz. Okruszki zagnieć z resztą oleju i żółtkiem. 4. Kotlety obłóż cebulą z grzybami i masą z chleba. Zapiekaj 5 minut w temp. 200 ºC.