Sznycle z ziołowym serkiem

Takich jeszcze nie jadłaś! Soczyste, mięciutkie, z pysznymi dodatkami. I gotowe w 20 minut!

Sznycel z ryżem
Sznycel z ryżem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ryż opłucz na sitku, osącz. Potem wsyp go na posolony wrzątek. Ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Pomidory umyj, oczyść z pestek. Miąższ pokrój w kosteczkę. Cebule obierz, posiekaj. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni, ciągle mieszając. 

2. Kotlety schabowe opłucz, wytrzyj do sucha, rozbij tłuczkiem. Mięso posyp solą oraz pieprzem. Każdy płat mięsa posmaruj 1/4 serka. Pozostaw wolne brzegi. Sznycle złóż na pół. Zepnij wykałaczkami. Ryż odcedź, osącz na sitku. 

3. Cebule zeszklij na maśle. Dodaj do nich pomidory i ryż. Wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Sznycle smaż na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony. Ryż i kotlety wyłóż na talerze. Posyp płatkami oraz posiekaną natką.

Sznycle w migdałowej panierceInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas