Sznycle z ziołowym serkiem
Takich jeszcze nie jadłaś! Soczyste, mięciutkie, z pysznymi dodatkami. I gotowe w 20 minut!

Składniki
- 4 kotlety schabowe
- 1 i 1/2 szkl. ryżu
- 3 pomidory
- 2 cebule
- 15 dag ziołowego twarożku
- Przyprawy i dodatki
- po 3 łyżki oleju, masła i płatków migdałowych
- 2 gałązki natki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Ryż opłucz na sitku, osącz. Potem wsyp go na posolony wrzątek. Ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Pomidory umyj, oczyść z pestek. Miąższ pokrój w kosteczkę. Cebule obierz, posiekaj. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni, ciągle mieszając. 2. Kotlety schabowe opłucz, wytrzyj do sucha, rozbij tłuczkiem. Mięso posyp solą oraz pieprzem. Każdy płat mięsa posmaruj 1/4 serka. Pozostaw wolne brzegi. Sznycle złóż na pół. Zepnij wykałaczkami. Ryż odcedź, osącz na sitku. 3. Cebule zeszklij na maśle. Dodaj do nich pomidory i ryż. Wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Sznycle smaż na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony. Ryż i kotlety wyłóż na talerze. Posyp płatkami oraz posiekaną natką.