Szpinakowe naleśniki

Pyszne danie, które możesz zrobić na poczekaniu.

Naleśniki ze szpinakiem
Naleśniki ze szpinakiem123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • pół litra wody gazowanej
  • olej
  • mała pierś kurczaka
  • 2 op. szpinaku mrożonego lub 1 kg świeżego
  • curry, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • kulka (10 dag) sera mozzarella

Przygotowanie:
1. Farsz: szpinak oczyść, podsmaż na maśle. Dodaj posiekany czosnek, przypraw. Kurczaka pokrój w paski, polej olejem, posyp solą i curry, usmaż ze wszystkich stron na złoto. Mozzarellę pokrój na małe kawałki.

2. Mąkę, jajka, wodę gazowaną, łyżkę oleju i szczyptę soli zmiksuj. Dodaj porcję szpinaku (więcej lub mniej w zależności jak zielone mają być naleśniki). Usmaż na patelni. Na naleśnikach ułóż masą szpinakową, kurczaka i mozzarellę, zwiń.

Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,20 zł.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas