Reklama

Reklama

Szybka sałatka grzybowa

Grzyby odcedź z octu, cebulę pokrój krążki i zblanszuj.

Składniki na 4 porcje:

  • 1 szklanka grzybów marynowanych
  • 4 ugotowane i obrane ziemniaki
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 jajka na twardo
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku

Reklama

Sposób przygotowania:


Grzyby odcedź z octu, cebulę pokrój krążki i zblanszuj. Pozostałe składniki pokrój w kostkę i wszystko razem wymieszaj. Majonez dopraw cukrem i roztartym z odrobiną soli czosnkiem. Zalej sałatkę majonezem, wymieszaj i odstaw do lodówki, by się schłodziła. Podawaj posypaną koperkiem.

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje