Szybka sałatka z fasolki szparagowej

Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie al dente (nie może się rozpadać).

Szybka sałatka z fasolki szparagowej
Szybka sałatka z fasolki szparagowejPicsel123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 300 g młodej fasolki szparagowej
  • 10 małych pomidorków malinowych (lub koktajlowych)
  • główka sałaty radicchio
  • ok. 80 g twardego sera
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie al dente (nie może się rozpadać). Liście sałaty porwij na kawałki, dodaj przekrojone na pół pomidorki. Ugotowaną fasolkę zahartuj w zimnej wodzie, odcedź i wyłóż na sałatę i pomidory. Posyp serem startym na tarce, dopraw solą, pieprzem oraz olejem i wymieszaj.

Czas przygotowania: ok. 10 minut

Jak dokładnie obrać pomidora? TV Interia
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas