Szybka strucla orzechowa
Z mnóstwem orzechów.

Składniki:
- 2 jajka, - szczypta soli, - 200 g cukru, - opakowanie cukru waniliowego, - 250 g miękkiego masła, - 250 g chudego twarogu, - 150 g orzechów laskowych, - 150 g orzechów włoskich, - 50 g orzechów pistacjowych, - 500 g mąki, - opakowanie proszku do pieczenia, - 100 g cukru pudru, - 25 g mielonych pistacji
Przygotowanie:
Jajka, sól, cukier, cukier waniliowy ubić przy pomocy robota kuchennego. Kolejno dodać 125 g masła, twaróg, orzechy. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać i szybko wyrobić (ręcznie). Ułożyć ciasto na wyłożonej papierem blasze, uformować owalny bochenek.. Piec w 175 st. C przez 55-60 minut. 125 g masła roztopić w rondelku i polać gorącą struclę, grubo posypać cukrem pudrem i odstawić do ostygnięcia. Zawinąć w folię aluminiową na 2-3 dni. Posypać pistacjami.