Reklama

Reklama

Szybka szarlotka

Szarlotka to jedno z najpopularniejszych w naszym kraju ciast. Wersję z kruszonką i ubitymi białkami nie jest jednak tak łatwo przygotować. Możemy jednak wykonać ją w inny sposób, a zajmie nam to jedynie… 20 minut.

Składniki

  • 300 g herbatników maślanych
  • 50 g masła
  • Jabłka prażone np. marki Sandra
  • Łyżeczka cynamonu
  • Śmietanka 36%

Sposób przygotowania

Herbatniki blendujemy i łączymy z rozpuszczonym masłem. Wykładamy spód i boki formy do ciasta, delikatnie przyklepując. Wkładamy do lodówki. Jabłka mieszamy z cynamonem i wykładamy na ciasto. Śmietankę (mocno schłodzoną) ubijamy i układamy jej warstwę na jabłkach.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje