Szybka zapiekanka z makaronu - NiFtA

<b>Składniki</b>: opakowanie makaronu świderki, koncentrat pomidorowy, 2 jajka, ser żółty, 30 dag kiełbasy zwyczajnej, groszek zielony konserwowy, kukurydza z puszki, 30 dag pieczarek, sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni w niedużej ilości oleju, następnie dodać pokrojoną także w kostkę kiełbasę. Następnie do gotowego makaronu w dużym garnku dodać podsmażoną kiełbasę i pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszać. Do tego wszystkiego dodać odsączony groszek i kukurydzę. Potem przygotować sos z 4 łyżeczek koncentratu pomidorowego z niewielką ilością soli, pieprzu do smaku oraz jajek. Wszystko to razem wymieszać i wlać do garnka z makaronem. Wszystko to jeszcze raz delikatnie zamieszać i wsadzić do piekarnika na 25 min. Zapiekać to w około 250 stopniach. Po tym czasie wyjąć garnek i posypać startym serem i wsadzić do piekarnika na jeszcze 10 min. Po tym czasie wyjąć już gotową zapiekankę i podawać na ciepło zaraz po wyjęciu jej z piekarnika. Smacznego!!!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas