Reklama

Reklama

Szybki jabłkowiec

Ciasto, które się szybko robi, ale trzeba poczekać aż zastygnie galaretka. Efekt wart czekania, zdecydowanie!

Składniki na 10/12 porcji

  • 1/2 szkl. mąki
  • po 1 łyżce budyniu śmietankowego i mąki ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jabłka
  • 1 łyżka żelatyny

Sposób przygotowania:

3 jabłka obierz i pokrój w kostkę. Podgotuj, a gdy zaczną się rozpadać, wlej żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wrzątku. Wymieszaj i odstaw. Jajka ubij z cukrem na gęsty kogel-mogel. Delikatnie połącz z suchymi składnikami. Wlej do foremki, piecz 30 minut w 170°C.

Wystudzone ciasto przekrój na 2 blaty. Przełóż galaretką jabłkową i schłodź. Udekoruj kuleczkami wyciętymi z jabłka.


***

Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy