Szybki jabłkowiec

Ciasto, które się szybko robi, ale trzeba poczekać aż zastygnie galaretka. Efekt wart czekania, zdecydowanie!

Wygląda pięknie, smakuje jeszcze lepiej!
Wygląda pięknie, smakuje jeszcze lepiej!123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

3 jabłka obierz i pokrój w kostkę. Podgotuj, a gdy zaczną się rozpadać, wlej żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wrzątku. Wymieszaj i odstaw. Jajka ubij z cukrem na gęsty kogel-mogel. Delikatnie połącz z suchymi składnikami. Wlej do foremki, piecz 30 minut w 170°C.

Wystudzone ciasto przekrój na 2 blaty. Przełóż galaretką jabłkową i schłodź. Udekoruj kuleczkami wyciętymi z jabłka.

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas