Reklama

Reklama

Szybki makaron z pesto

Obiad idealny na zabieganych

Czas przyrządzenia: 15 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 500 g makaronu penne

Składniki - pesto

  • liście z 2 pęczków rzodkiewek
  • 80 g parmezanu
  • 100 g orzeszków, nasion słonecznika lub innych pestek
  • ok. 10 łyżek oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • sok z 1/2 cytryny + otarta skórka

Sposób przygotowania

Pestki upraż na patelni. Liście rzodkiewki i bazylii umyj i osącz. Posiekaj i zmiksuj blenderem razem z parmezanem, ząbkami czosnku, pestkami, oliwą, sokiem i skórką z cytryny. Dopraw. Ugotuj makaron. Odcedź go, ale zachowaj trochę wody z gotowania. Makaron wymieszaj z pesto, dodając 2 łyżki wody. Podawaj.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje