Szybkie dania na lepszą odporność

Jak dodać sobie energii i wzmocnić organizm w chłodne dni przy pomocy pysznego jedzenia? To prostsze niż myślisz!

Pasta Muhammara - na lepszą odporność
Pasta Muhammara - na lepszą odporność123RF/PICSEL

Zimą bardzo często dopadają nas różnego rodzaju przeziębienia. Martyna Chomacka, uczestniczka "MasterChefa", przygotowywała szybkie dania wzmacniające odporność.

Pani Martyna w pierwszej kolejności zaprezentowała rewelacyjny sposób na ciepłe i pożywne śniadanie - owsiankę m.in. z bananami, kurkumą, orzechami włoskimi, nasionami chia. Podczas gotowania dodała do niego szczyptę ashwagandhy (indyjski żeń-szeń o wszechstronnym, zdrowotnym działaniu) i pyłku pszczelego.

Na obiad finalistka "MasterChefa" zaproponowała makaron soba z awokado i krewetkami z dużą ilością rozgrzewającej papryczki chilli. Całe danie Martyna Chomecka doprawiła pietruszką i odrobiną miodu.

A co na deser? Zobacz cały film!

x-news/INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas