Szybkie leczo z parówkami

Takie leczo zrobisz naprawdę szybko. Pamiętaj, że jeśli kupujesz parówki, to tylko te najwyższej jakości.

Takie leczo zrobisz bardzo szybko
Takie leczo zrobisz bardzo szybko 123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 2 nieduże cukinie
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 2 cebule
  • 50 dag pomidorów
  • 50 dag parówek
  • sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku
  • olej

Przygotowanie:

1. Cukinie i papryki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wodą, zdjąć z nich delikatnie skórkę i pokroić na kawałki. Cebule obrać i poszatkować.

2. Podgrzać odrobinę oleju na dnie garnka. Jednocześnie podsmażać cukinię, paprykę i pomidory. Na osobnej patelni zeszklić cebulę i dodać ją do warzyw. Całość podlać wodą i dusić do miękkości.

3. Zdjąć folię z parówek i pokroić na plasterki. Dodać je do leczo i gotować jeszcze chwilę. Doprawić solą, pieprzem i papryką.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas