Szybkie leczo z parówkami
Takie leczo zrobisz naprawdę szybko. Pamiętaj, że jeśli kupujesz parówki, to tylko te najwyższej jakości.
Składniki na 4 porcje:
- 2 nieduże cukinie
- 2 papryki czerwone
- 1 papryka żółta
- 2 cebule
- 50 dag pomidorów
- 50 dag parówek
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku
- olej
Przygotowanie:
1. Cukinie i papryki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wodą, zdjąć z nich delikatnie skórkę i pokroić na kawałki. Cebule obrać i poszatkować.
2. Podgrzać odrobinę oleju na dnie garnka. Jednocześnie podsmażać cukinię, paprykę i pomidory. Na osobnej patelni zeszklić cebulę i dodać ją do warzyw. Całość podlać wodą i dusić do miękkości.
3. Zdjąć folię z parówek i pokroić na plasterki. Dodać je do leczo i gotować jeszcze chwilę. Doprawić solą, pieprzem i papryką.