Szybkie torty ze świeżymi owocami

Tort z owocami może być lekki
Tort z owocami może być lekki123RF/PICSEL

Wiśniowa fantazja na orzechowym spodzie

Składniki:

  • 15 dag masła
  • 15 dag + 1 łyżka cukru
  • 4 jajka
  • 20 dag mielonych orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 dag wiśni bez pestek
  • 2 szkl. soku wiśniowego
  • 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
  • 20 dag pralinek orzechowych
  • 40 dag śmietany kremówki
  • 2 op. zagęstnika typu śmietan-fix
  • 5 dag płatków z orzechów laskowych
  • 5 dag czekolady

Przygotowanie:

Francuski jagodowiec

Składniki:

  • 1 op. (ok. 50 dag) mrożonego ciasta francuskiego
  • 40 dag jagód
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 5 dag kremu czekoladowo-orzechowego
  • 1/2 szkl. cukru
  • 40 dag śmietany kremówki
  • 2 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix
  • 1/2 filiżanki mielonych orzechów laskowych
  •  kilka suchych ciastek ptysiowych do dekoracji

Przygotowanie:

Karpatkowy z czerwonymi porzeczkami

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 150 ml mleka
  • 25 dag mąki pszennej
  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 500 mleka
  • 1 op. gotowego kremu karpatkowego
  • 25 dag masła roślinnego
  • 40 dag czerwonych porzeczek
  • 10 dag zrumienionych płatków migdałowych
  • cukier puder
  • kilka gałązek czerwonych porzeczek

Przygotowanie:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?