Taco, czyli meksyk w kuchni

Taco z guacamole
Taco z guacamolemateriały prasowe

Taco z guacamole

Składniki

  • ½ kg wołowego mięsa mielonego
  • Cebula
  • Krojone pomidory z puszki np. marki Sandra
  • Harissa np. marki Sandra
  • Awokado
  • Sok z ½ limonki
  • Ząbek czosnku
  • Tarty cheddar
  • Kolendra
  • Muszelki kukurydziane taco
  • Łyżka oleju do smażenia
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Guacamole – meksykański dip z awokado Zmysłowe smakiINTERIA.PL
Taco z krewetkami
Taco z krewetkamimateriały prasowe

Taco z krewetkami

Składniki

  • Tortilla pszenna np. marki Sandra
  • Krewetki tygrysie
  • Awokado
  • Kolendra
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Pomidorki koktajlowe
  • Sok z cytryny
  • Łyżka oliwy
  • Przyprawa słodka papryka
  • Ząbek czosnku
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przepis na wyjątkowe krewetki z czosnkiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Taco z fasolą
Taco z fasoląmateriały prasowe

Taco z fasolą

Składniki

  • Tortilla np. marki Sandra
  • Puszka czerwonej fasoli np. marki Sandra
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Puszka kukurydza np. marki Sandra
  • ½ kg mielonego mięsa wołowego
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Pomidor
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przepis na chili con carneInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?