Tacos z mango i wołowiną

Tacos z mango i wołowiną
Tacos z mango i wołowiną123/RF PICSEL123RF/PICSEL
  • 1 duże mango bez skóry i pestki
  • 1/2 filiżanki ananasa pokrojonego w kostkę
  • 1/2 filiżanki posiekanej czerwonej cebuli
  • 3 rzodkiewki pokrojone na plasterki
  • 1/3 filiżanki posiekanych listków kolendry
  • 2/3 filiżanki posiekanej czerwonej kapusty
  • 1 i 1/2 łyżki soku z limonki
  • 1/4 łyżeczki cukru sól
  • 1 łyżka oleju
  • 4 posiekane szalotki
  • 1 posiekana żółta cebulka
  • 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • kilka kropel ostrego sosu chili
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/4 łyżeczki ziela angielskiego (mielonego)
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 600 g mielonej wołowiny
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 10 placków do tacos
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?