Reklama

Reklama

Tarator

Czyli bułgarska zupa ogórkowa. Danie to serwuje się głównie jako przystawkę.

Składniki:

  • 50 dag ogórków
  • 1/2 sałaty masłowej
  • litr gęstego jogurtu
  • 1/2 l wody
  • 4 łyżki miel. orzechów włoskich
  • łyżka oleju
  • pęczek kopru i ew. natka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

Reklama

Przygotowanie:

Ogórki obierz, usuń pesteczki, miąższ pokrój w kostkę.

Sałatę umyj i pokrój (lub zmiksuj). Jogurt wymieszaj z przegotowaną i ostudzoną wodą, dodaj ogórki i sałatę, olej (np. rzepakowy), dopraw solą, posiekanym czosnkiem i koperkiem.

Przed podaniem schłodź i posyp orzechami i, jeśli lubisz, ziołami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje