Tarta jabłkowo-waniliowa

W sam raz do kawy w weekendowy poranek!

Tarta z budyniem
Tarta z budyniem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie rozmroź. Śmietanę połącz z serkiem, cukrem, proszkiem budyniowym skórką z cytryny i jajkami. Jabłka umyj, wytrzyj do sucha, cienko obierz ze skórki. Przekrój na pół. Usuń środki z pestkami. Wypukłą stronę gęsto ponacinaj (nie docinaj do końca, aby owoce się nie rozpadły). Formę do tarty (śr. ok. 30 cm) posmaruj tłuszczem. 

2. Ciasto przełóż na stolnicę, rozwałkuj. Plackiem wylep spód i brzegi formy. Spód ponakłuwaj widelcem. Na cieście rozsmaruj krem. Ułóż owoce, wypukłą stroną do góry. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz 30 minut

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas