Tarta malinowo-miętowa
Na sam widok cieknie ślinka!
Sposób przygotowania
1. Przygotuj porcję kruchego ciasta, tak jak w przepisie podstawowym. Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Schłodzone ciasto przełóż na stolnicę lekko oprószoną mąką. Cienko je rozwałkuj. Plackiem wylep spód i brzegi przygotowanej formy.
2. Czekoladę stop w kąpieli wodnej, przestudź. Kruchy spód wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 25 minut. Wystudź. Czekoladę wymieszaj z twarogiem. Śmietanę ubij. Domieszaj ją do masy serowej. Krem wyłóż na upieczony spód. Maliny przebierz, umyj, osusz. Konfiturę podgrzej, przetrzyj i wymieszaj z likierem. Maliny rozłóż na wierzchu tarty. Posmaruj je konfiturą z likierem.