Tarta razowa z jabłkami

Mąkę przesiej i połącz z cukrem, cynamonem, ekstraktem waniliowym, masłem i jajkiem.

Składniki na 4-6 osób:

  • 1 i 1/4 szklanki mąki razowej
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • szczypta cynamonu
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 50 g masła
  • 1 jajko
  • 4-5 jabłek cynamon do posypania
  • cukier brązowy do posypania

Reklama

Sposób przygotowania:


Mąkę przesiej i połącz z cukrem, cynamonem, ekstraktem waniliowym, masłem i jajkiem. Zagnieć ciasto, uformuj je w kulę, owiń folią spożywczą i schładzaj pół godziny w lodówce. Formę na tartę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ją rozwałkowanym ciastem. Jabłka umyj, obierz i pokrój w plasterki. Ułóż na cieście, posyp cynamonem i brązowym cukrem. Tartę piecz około 35 minut w temperaturze 180 stopni C.

Czas przygotowania: 1 godzina 10 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje