Reklama

Reklama

Tarta serowa z różami

Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem.

Składniki na 8 porcji:

Reklama

Spód:

  • 12,5 dag masła
  • 25 dag mąki żółtko
  • 3 łyżki cukru

Nadzienie:

  • 40 dag twarogu sernikowego
  • 2 jajka
  • 5 dag cukru
  • 3 dag masła
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • 8 jabłek

Sposób przygotowania:
1. Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem. Wsyp cukier, dodaj żółtko, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, wstaw do lodówki na godzinę. Jabłka umyj, przekrój na połówki i usuń gniazda nasienne. Pokrój na plastry i układaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia tak, aby zachodziły na siebie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180˚C na 15 minut.2. Ciasto wyjmij, rozwałkuj, wylep nim formę, nakłuj widelcem i piecz 15 minut w piekarniku o temperaturze 180˚C. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj ser i żółtka, ciągle miksując. Wsyp budyń, wymieszaj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, połącz z masą. Całość wylej na spód. Jabłka zwiń w różyczki, powciskaj je w tartę i piecz 30 minut w temperaturze 180˚C.Czas przygotowania: ok. 2 godziny

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje