Tarta szpinakowo-serowa z jajkiem

Wiosenna tarta z jajkiem i szpinakiem
Wiosenna tarta z jajkiem i szpinakiemmateriały prasowe

Składniki - ciasto:

  • 500g mąki                                      
  • 250g masła                                 
  • 2 żółtka                                        
  • 100 ml wody                                        
  • sól do smaku 

Reszta składników

  • 500g szpinaku mrożonego rozdrobnionego          
  • 2 łyżki masła                                                           
  • 150g sera pleśniowego typu Rokpol                       
  • 250g  twarogu półtłustego                                   
  • 1 jajko                                                                
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 ząbki czosnku                                                       
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • sos czosnkowy np. Tarsmak     

Przygotowanie:

Wielkanoc 2016
Wielkanoc 2016INTERIA.PL
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?