Tarta warzywna

Pyszne ciasto z warzywami.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 20 dag mąki,
- 5 dag mielonych orzechów włoskich, sól, pieprz,
- strąk czerwonej papryki, brokuł,
- cukinia, olej, cebula, 10 dag kukurydzy, 2 marchewki,
- 10 dag zielonego groszku,
- 5 jaj, 1/2 szklanki mleka,
- 10 dag sera gouda.

Przyrządzanie:

Mąkę, orzechy, margarynę, 2 łyżki oleju, szczyptę soli, 4 łyżki wody wyrobić na gładkie ciasto. Włożyć do lodówki, chłodzić około 30 minut. Wyjąć ciasto, rozwałkować, wyłożyć na jedną lub kilka małych blach do tarty. Zapiec około 15 minut w temp.180 st. C. Na rozgrzany olej wrzucić umytą i pokrojoną w paski paprykę, cukinię, brokuły, marchew, groszek, cebulę, kukurydzę. Smażyć około 10 minut. Warzywa ułożyć na cieście, posypać solą i pieprzem. Można też wycisnąć na nie ząbek czosnku. Jajka wymieszać z mlekiem i utartym serem. Polać warzywa. Zapiekać około 40 minut. 1 porcja - 390 kcal
Czas przygotowania: 50 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas